Založ si blog

Prišli sme o úžasnú kultúrnu akciu v Starom Meste!

Unikátny európsky festival nového cirkusu bol v Stupave. Presne tak priatelia, v Stupave. Nie v Bratislave a nie v Starom Meste, konkrétne v Medickej záhrade, kde sa roky konal. Naozaj som si myslela, že za ostatné dva roky, kedy ho nedobrovoľne „vyšupli“ z Medickej, to bol len krátky rozmar vedenia mestskej časti Staré Mesto a že pochopia, aká to bola chyba a neúcta, no nie. Že sa ešte čudujem… Unikátny Cirkul´Art máme, vážení, mimo hlavného mesta!

Medická záhrada je centrom Starého Mesta. Jej areál je rozsiahly a ideálny na kultúrne podujatia. Roky sa v nej konali a konajú rôzne akcie, ľudia si to pochvaľovali a pochvaľujú. Obyvatelia centra to majú napešo, sú v nej stromy, lavičky, kaviarnička, altánok, detské ihrisko. Všetci vedia, kde sa nachádza, všetci do nej trafia. Čo jej chýba??

Prečo raz do roka nemôže hostiť tak unikátny a jedinečný kultúrny projekt? Súčasťou Cirkul´Art sú umelci novodobého cirkusu, bez účinkovania zvierat. Jednoducho množstvo artistov, hercov, klaunov, ktorí pochádzajú skutočne z celého sveta! Pre nás Bratislavčanov a Staromešťanov je to pocta. Veď desiatky svetovo uznávaných umelcov sa v tomto období,  (raz ročne!) nachádza v našom hlavnom meste,! Vlastne – donedávna sa nachádzalo…

Šesť rokov robili neskutočnú atmosféru v meste, aj mimo Medickej záhrady. Kto nezažil, neuverí. Svojimi vystúpeniami zabávali ľudí aj v uličkách okolo Medickej. Oni svoje umenie jednoducho milujú a častokrát ho realizovali mimovoľne aj inde, kráčajúc mestom. Škoda, viac sa takejto udalosti nedočkáme. Vedenie Starého Mesta ich „vypratalo“ preč. Do Stupavy. Pripadá mi to ako zlý vtip. A tiež veľmi zvláštna vizitka pre Bratislavu, že nemá záujem o také významné podujatie.

Bola by som veľmi rada, keby sa to od budúceho roka zmenilo a vrátilo na dôstojnejšie miesto. Ideálne opäť do Starého mesta, opäť do Medickej. Je to naša vizitka, ako sa správame k hosťom a akú robíme reklamu našej krajine. Verím, že sa to zmení!

Oprava nábrežia v Starom Meste? Jeden veľký amatérizmus starostu Števčíka!

14.08.2018

Starosta Starého Mesta pán Števčík sa rozhodol zrekonštruovať nábrežie medzi mostom SNP a River Parkom. Nápad, ktorý si určite zaslúži pochvalu. Rozbitý asfalt, jamy, škaredé lavičky. To všetko si žiadalo významnú rekonštrukciu už dávno. Našťastie sa však blížia voľby, a tým pádom sa začínajú diať zázraky. Tento priestor si naozaj zaslúži, aby vyzeral tak, [...]

Stavebná uzávera starostu Števčíka – v okolí Patrónky si ani dom nezateplíte!

23.07.2018

Staromestský starosta Števčík chce vyhlásiť v zóne Brnianska – Patrónka stavebnú uzáveru. Ak sa mu to podarí, niekoľko najbližších rokoch si v tejto lokalite neplánujte ani tú najmenšiu rekonštrukciu svojho domu či bytu! Stavebná uzávera má byť vyhlásená v súvislosti s prípravou tzv. Územného plánu zóny (ÚPZ). Jednoducho vysvetlené – ÚPZ je podriadený [...]

Prečo Staré Mesto nedovolilo Cirkul’art v Medickej?

12.06.2018

Tak jedinečný festival nového cirkusu, divadelného a pouličného umenia CIRKU L´ART už dva roky nie je súčasťou Bratislavského Starého Mesta! Mohli by sme byť radi, že najväčší festival nového cirkusu sa konal vždy v Bratislave a jeho Starom Meste, do ktorého všetci Bratislavčania radi chodia a znamená pre mnohých kultúrny stánok. No evidentne to tu niekomu [...]

FTX Bankman Fried

Súd poslal zakladateľa kryptomenovej burzy FTX na 25 rokov do väzenia

28.03.2024 17:13

Pred kolapsom v novembri 2022 bola druhou najväčšou kryptomenovou burzou na svete.

Crocus, Moskva, Rusko, teroristický útok

Teroristický útok si objednali Ukrajinci máme dôkaz, tvrdí Moskva. Nezmysel, opakovane sme vás varovali, reaguje USA

28.03.2024 16:36, aktualizované: 16:48

Za útok v koncertnej sieni v Krasnogorsku na predmestí Moskvy je zodpovedný výlučne Islamský štát, vyhlásil bezpečnostný hovorca Bieleho domu John Kirby.

Tomáš Drucker

Ministerstvo školstva: Prístup k tehotným študentkám by sa novelou zákona mohol zmeniť

28.03.2024 16:17

Ako priblížili z rezortu, podľa navrhovaných úprav má VŠ povinnosť prihliadať na ich potreby, najmä pri tvorbe študijných plánov.

Polícia / Pomáhať a chrániť / Policajné auto /

Polícia vyšetruje prípad sexuálneho zneužitia dvoch dievčat pri Košiciach

28.03.2024 16:01

Mali byť v aute sexuálne zneužité dve 11-ročné dievčatá.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 4
Celková čítanosť: 14502x
Priemerná čítanosť článkov: 3626x

Autor blogu