Založ si blog

Prišli sme o úžasnú kultúrnu akciu v Starom Meste!

Unikátny európsky festival nového cirkusu bol v Stupave. Presne tak priatelia, v Stupave. Nie v Bratislave a nie v Starom Meste, konkrétne v Medickej záhrade, kde sa roky konal. Naozaj som si myslela, že za ostatné dva roky, kedy ho nedobrovoľne „vyšupli“ z Medickej, to bol len krátky rozmar vedenia mestskej časti Staré Mesto a že pochopia, aká to bola chyba a neúcta, no nie. Že sa ešte čudujem… Unikátny Cirkul´Art máme, vážení, mimo hlavného mesta!

Medická záhrada je centrom Starého Mesta. Jej areál je rozsiahly a ideálny na kultúrne podujatia. Roky sa v nej konali a konajú rôzne akcie, ľudia si to pochvaľovali a pochvaľujú. Obyvatelia centra to majú napešo, sú v nej stromy, lavičky, kaviarnička, altánok, detské ihrisko. Všetci vedia, kde sa nachádza, všetci do nej trafia. Čo jej chýba??

Prečo raz do roka nemôže hostiť tak unikátny a jedinečný kultúrny projekt? Súčasťou Cirkul´Art sú umelci novodobého cirkusu, bez účinkovania zvierat. Jednoducho množstvo artistov, hercov, klaunov, ktorí pochádzajú skutočne z celého sveta! Pre nás Bratislavčanov a Staromešťanov je to pocta. Veď desiatky svetovo uznávaných umelcov sa v tomto období,  (raz ročne!) nachádza v našom hlavnom meste,! Vlastne – donedávna sa nachádzalo…

Šesť rokov robili neskutočnú atmosféru v meste, aj mimo Medickej záhrady. Kto nezažil, neuverí. Svojimi vystúpeniami zabávali ľudí aj v uličkách okolo Medickej. Oni svoje umenie jednoducho milujú a častokrát ho realizovali mimovoľne aj inde, kráčajúc mestom. Škoda, viac sa takejto udalosti nedočkáme. Vedenie Starého Mesta ich „vypratalo“ preč. Do Stupavy. Pripadá mi to ako zlý vtip. A tiež veľmi zvláštna vizitka pre Bratislavu, že nemá záujem o také významné podujatie.

Bola by som veľmi rada, keby sa to od budúceho roka zmenilo a vrátilo na dôstojnejšie miesto. Ideálne opäť do Starého mesta, opäť do Medickej. Je to naša vizitka, ako sa správame k hosťom a akú robíme reklamu našej krajine. Verím, že sa to zmení!

Oprava nábrežia v Starom Meste? Jeden veľký amatérizmus starostu Števčíka!

14.08.2018

Starosta Starého Mesta pán Števčík sa rozhodol zrekonštruovať nábrežie medzi mostom SNP a River Parkom. Nápad, ktorý si určite zaslúži pochvalu. Rozbitý asfalt, jamy, škaredé lavičky. To všetko si žiadalo významnú rekonštrukciu už dávno. Našťastie sa však blížia voľby, a tým pádom sa začínajú diať zázraky. Tento priestor si naozaj zaslúži, aby vyzeral tak, [...]

Stavebná uzávera starostu Števčíka – v okolí Patrónky si ani dom nezateplíte!

23.07.2018

Staromestský starosta Števčík chce vyhlásiť v zóne Brnianska – Patrónka stavebnú uzáveru. Ak sa mu to podarí, niekoľko najbližších rokoch si v tejto lokalite neplánujte ani tú najmenšiu rekonštrukciu svojho domu či bytu! Stavebná uzávera má byť vyhlásená v súvislosti s prípravou tzv. Územného plánu zóny (ÚPZ). Jednoducho vysvetlené – ÚPZ je podriadený [...]

Prečo Staré Mesto nedovolilo Cirkul’art v Medickej?

12.06.2018

Tak jedinečný festival nového cirkusu, divadelného a pouličného umenia CIRKU L´ART už dva roky nie je súčasťou Bratislavského Starého Mesta! Mohli by sme byť radi, že najväčší festival nového cirkusu sa konal vždy v Bratislave a jeho Starom Meste, do ktorého všetci Bratislavčania radi chodia a znamená pre mnohých kultúrny stánok. No evidentne to tu niekomu [...]

France Macron

Pred letnou olympiádou minister atentátov spustil jarnú ofenzívu proti teroristom

19.04.2024 07:00

Obava z možnej masakry v Paríži. Keby hrozil teroristický útok, organizátori by presunuli slávnostný ceremoniál na jedno z dvoch náhradných miest.

Milei

Ďalšia posila pre NATO: Argentína chce byť globálnym partnerom

19.04.2024 06:50

Argentína má od roku 1998 strategické vzťahy s ozbrojenými silami USA, hoci nie je plnoprávnym členom NATO.

Russia Ukraine War

ONLINE: Trump: Prežitie Ukrajiny je dôležité aj pre USA. Hýb sa Európa, daj viac peňazí

19.04.2024 06:15, aktualizované: 07:25

Prežitie Ukrajiny v súčasnej vojne proti Rusku je dôležité tak pre Európu, ako aj pre Spojené štáty, uviedol americký exprezident Donald Trump.

Ukrajina

Ukrajina aj Izrael. Zvládla by EÚ dve vojny?

19.04.2024 06:00

Pre Ukrajinu hľadajú protivzdušnú obranu, na Blízkom východe chcú zabrániť stupňovaniu napätia. Na tom sa zhodli lídri krajín EÚ.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 4
Celková čítanosť: 14523x
Priemerná čítanosť článkov: 3631x

Autor blogu