Založ si blog

Oprava nábrežia v Starom Meste? Jeden veľký amatérizmus starostu Števčíka!

Starosta Starého Mesta pán Števčík sa rozhodol zrekonštruovať nábrežie medzi mostom SNP a River Parkom. Nápad, ktorý si určite zaslúži pochvalu. Rozbitý asfalt, jamy, škaredé lavičky. To všetko si žiadalo významnú rekonštrukciu už dávno. Našťastie sa však blížia voľby, a tým pádom sa začínajú diať zázraky. Tento priestor si naozaj zaslúži, aby vyzeral tak, ako má kľúčový mestotvorný priestor vyzerať.

 

Povedala som si – túto myšlienku treba určite podporiť. A potom prišla realizácia, ktorá ma nepríjemne zaskočila. To, že chýbala architektonická štúdia a verejná diskusia, sa prejavilo aj v samotnej realizácii. Lacná dlažba, chýbajúca cyklotrasa a do toho povrch, ktorý poriadne vytrasie nielen cyklistov, ale aj korčuliarov. Ak sa tam teda nejakí vôbec odvážia ísť. Ja sama korčuľujem, ale tu radšej zastavím a prejdem tento úsek „krokom“. Rýchla jazda je tu fakt nebezpečná. Ak takto majú teda končiť obnovy a rekonštrukcie ciest, chodníkov, cyklotrás, tak potom tomu naozaj nerozumiem.

 

Bez pochyby je opravené nábrežie lepšie ako predtým. Ale prečo sa to robí takto amatérsky, pán starosta? Prečo nemohla byť urobená rekonštrukcia, na ktorú by sme boli hrdí a s ktorou by sme sa mohli všade chváliť?

Stavebná uzávera starostu Števčíka – v okolí Patrónky si ani dom nezateplíte!

23.07.2018

Staromestský starosta Števčík chce vyhlásiť v zóne Brnianska – Patrónka stavebnú uzáveru. Ak sa mu to podarí, niekoľko najbližších rokoch si v tejto lokalite neplánujte ani tú najmenšiu rekonštrukciu svojho domu či bytu! Stavebná uzávera má byť vyhlásená v súvislosti s prípravou tzv. Územného plánu zóny (ÚPZ). Jednoducho vysvetlené – ÚPZ je podriadený [...]

Prišli sme o úžasnú kultúrnu akciu v Starom Meste!

18.06.2018

Unikátny európsky festival nového cirkusu bol v Stupave. Presne tak priatelia, v Stupave. Nie v Bratislave a nie v Starom Meste, konkrétne v Medickej záhrade, kde sa roky konal. Naozaj som si myslela, že za ostatné dva roky, kedy ho nedobrovoľne „vyšupli“ z Medickej, to bol len krátky rozmar vedenia mestskej časti Staré Mesto a že pochopia, aká to bola chyba a neúcta, [...]

Prečo Staré Mesto nedovolilo Cirkul’art v Medickej?

12.06.2018

Tak jedinečný festival nového cirkusu, divadelného a pouličného umenia CIRKU L´ART už dva roky nie je súčasťou Bratislavského Starého Mesta! Mohli by sme byť radi, že najväčší festival nového cirkusu sa konal vždy v Bratislave a jeho Starom Meste, do ktorého všetci Bratislavčania radi chodia a znamená pre mnohých kultúrny stánok. No evidentne to tu niekomu [...]

Európska únia / EÚ / Brusel /

Hrabko: EÚ nemôže meniť eurofondy podľa výsledkov parlamentných volieb

20.04.2024 07:52

List KDH do Bruselu, ktorý žiada, aby občania Slovenska neboli trestaní odobraním eurofondov, považuje publicista za posolstvo dovnútra štátu.

vojna na Ukrajine, Charkov

ONLINE: Chcú Rusi obsadiť Charkov? Lavrov naznačil, že by tvoril 'sanitárnu zónu' okolo Ruska

20.04.2024 07:35

Ruský záujem o Charkov môže súvisieť s vytvorením "sanitárnej zóny" okolo ruských obcí, aby boli mimo dostrelu ukrajinskej armády.

archeológovia, Kremnička, Banská Bystrica

Unikát na Slovensku aj v okolitých štátoch: Miesto brutálnych popráv skúmajú archeológovia

20.04.2024 07:00

V lokalite krvavého masakru ide o novátorský počin slovenskej archeológie. V banskobystrickej časti Kremnička odštartovali výskum na mieste masových popráv.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 4
Celková čítanosť: 14524x
Priemerná čítanosť článkov: 3631x

Autor blogu