Založ si blog

Prečo Staré Mesto nedovolilo Cirkul’art v Medickej?

Tak jedinečný festival nového cirkusu, divadelného a pouličného umenia CIRKU L´ART už dva roky nie je súčasťou Bratislavského Starého Mesta! Mohli by sme byť radi, že najväčší festival nového cirkusu sa  konal vždy v Bratislave a jeho Starom Meste, do ktorého všetci Bratislavčania radi chodia a znamená pre mnohých kultúrny stánok. No evidentne to tu niekomu prekážalo, že pán STAROSTA!

Už v roku 2016 sa po šiestich rokoch festival musel nadobro rozlúčiť s Medickou záhradou, lebo Staré Mesto ho tam nechce. Staré Mesto, rozumej, p. starosta Števčík, ktorý o tom takto rozhodol. Festival je pritom už roky medzinárodnou prehliadkou umeleckých produkcií súčasné divadla a moderného cirkusu. Je unikátny svojho druhu a vždy ponúka kvalitu. No po týchto zmenách ponúka skôr veľmi zvláštnu vizitku Bratislavy, že nemá záujem o také významné podujatie! Si o nás musia myslieť umelci z desiatok krajín sveta svoje… Presunuli sme ich kamsi na Záhorie, presnejšie do Stupavy. To je vtip? Medzinárodné podujatie, stovky predstavení z viac ako troch desiatok krajín a v Stupave?

Nehovoriac o tom, že v Medickej bolo gro predstavení zadarmo, no teraz je všetko spoplatnené. Večná škoda. Tak rozsiahle kultúrne podujatie si zaslúži oveľa väčšiu pozornosť, podporu a ústretovosť hlavného mesta, no najmä jej centrálnej časti, kde sa pohybuje najviac jeho obyvateľov. Medická záhrada je priam ideálnym miestom. Veď je to jediný park v centre mesta. Prečo nemôže slúžiť aj na kultúru? Všetci návštevníci, no najmä zahraniční účinkujúci by mali aspoň možnosť spoznať naše hlavné mesto a vidieť ho počas trvania festivalu. Okrem toho promo okolo podujatia je zároveň reklamou aj na celé mesto a to celosvetovo. Takto si smotanu zlíže Stupava. Škoda. Pán starosta Starého Mesta, naozaj to nie je možné zmeniť?

Oprava nábrežia v Starom Meste? Jeden veľký amatérizmus starostu Števčíka!

14.08.2018

Starosta Starého Mesta pán Števčík sa rozhodol zrekonštruovať nábrežie medzi mostom SNP a River Parkom. Nápad, ktorý si určite zaslúži pochvalu. Rozbitý asfalt, jamy, škaredé lavičky. To všetko si žiadalo významnú rekonštrukciu už dávno. Našťastie sa však blížia voľby, a tým pádom sa začínajú diať zázraky. Tento priestor si naozaj zaslúži, aby vyzeral tak, [...]

Stavebná uzávera starostu Števčíka – v okolí Patrónky si ani dom nezateplíte!

23.07.2018

Staromestský starosta Števčík chce vyhlásiť v zóne Brnianska – Patrónka stavebnú uzáveru. Ak sa mu to podarí, niekoľko najbližších rokoch si v tejto lokalite neplánujte ani tú najmenšiu rekonštrukciu svojho domu či bytu! Stavebná uzávera má byť vyhlásená v súvislosti s prípravou tzv. Územného plánu zóny (ÚPZ). Jednoducho vysvetlené – ÚPZ je podriadený [...]

Prišli sme o úžasnú kultúrnu akciu v Starom Meste!

18.06.2018

Unikátny európsky festival nového cirkusu bol v Stupave. Presne tak priatelia, v Stupave. Nie v Bratislave a nie v Starom Meste, konkrétne v Medickej záhrade, kde sa roky konal. Naozaj som si myslela, že za ostatné dva roky, kedy ho nedobrovoľne „vyšupli“ z Medickej, to bol len krátky rozmar vedenia mestskej časti Staré Mesto a že pochopia, aká to bola chyba a neúcta, [...]

rafah, stanový tábor, pásmo gazy

Polícia odstránila propalestínske tábory na troch amerických univerzitách

28.04.2024 10:58

Polícia v sobotu zadržala takmer 200 ľudí na troch amerických univerzitách, kde sa konali protesty proti vojenskej operácii Izraela v Pásme Gazy.

Joe Biden, kampaň 2024

Biden vtipkoval na Trumpov účet, exprezident mu adresoval štipľavú poznámku

28.04.2024 09:57

Americký prezident Joe Biden na sobotňajšej večeri organizovanej združením spravodajcov v Bielom dome vtipkoval na adresu Donalda Trumpa.

Vzácny desaťdukát, zbierka Václava Brunu

Zbierka mincí českého zubára vyniesla milióny. Kôň doktora Brunu vyhral trikrát Veľkú Pardubickú

28.04.2024 08:30

Draží sa zbierka mincí českého zubára, významného zberateľa aj chovateľa koní Václava Brunu. Už počas prvého dňa vyniesla milióny eur.

mrož, ryba

Poľský turista dostal vysokú pokutu za to, že sa na Špicbergoch príliš priblížil k mrožovi

28.04.2024 07:24

Turista z Poľska pri návšteve nórskeho arktického súostrovia Špicberky dostal pokutu za to, že sa až veľmi priblížil k mrožovi.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 4
Celková čítanosť: 14538x
Priemerná čítanosť článkov: 3635x

Autor blogu